DAGENS MIDDAG
Idag blir det köttfärssoppa och till efterrätt blir det hemmagjord vaniljparfait. Hoppas på att allt kommer smaka juvligt. Smaken på parfaiten var iaf underbar!
Är riktigt stolt över mig själv som gör massa nya saker som jag aldrig provat förut. Köttfärssoppan har vi inte heller ätit tidigare så idag blir det prövodag :)
Betyg kommer och om det var gott kommer även recepten.
Soppan var sådär. Den kunder varit godare så de receptet lägger jag inte in men däremot parfaiten som
var helt underbart god!
4-6 portioner:
1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Gör dubbel sats för at fylla en 1½ liters brödform.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, florsocker och vaniljfrön poröst. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Täck en 1½ liters brödform med plastfolie för att göra det enklare att ta upp den ur formen. Häll i smeten och frys i 4-5 tim. Låt den stå i kylen ca 30 min. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.
Till parfatien gjorde jag en bärsås på jordgubbar, hallon och blåbär som jag kokade med lite socker och sen mixade till en slät sås.
Väldigt uppskattad efterrätt här hemma och väldigt enkel oxå men tar ju lite tid i frysen.